Ціль перехоплено: Ізраїль випробував "Пращу Давида" в складі системи протиракетної оборони

Система призначена для перехоплення балістичних ракет з дальністю пуску від 70 до 300 кілометрів.

Міністерство оборони Ізраїлю спільно з Дирекцією з оборонних досліджень і розробок завершили серію випробувань протиракетного комплексу «Праща Давида» (David's Sling) в складі ешелонованої системи протиракетної оборони, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням ВПС Ізраїлю, під час випробувань комплекс успішно перехопив ціль, яка імітує ракету. Територія Ізраїлю періодично піддається ракетному обстрілу. Для захисту ізраїльські військові збудували ешелоновану систему протиракетної оборони, в яку входять комплекси «Залізний купол» (Iron Dome), «Праща Давида», «Стріла-2» і «Стріла-3» (Arrow). В цілому система забезпечує захист від ракет з дальністю польоту від 70 до 2000 кілометрів.

Розробка комплексу «Праща Давида» велася за участю американських компаній Boeing і Raytheon з 2008 року. Система призначена для перехоплення балістичних ракет з дальністю пуску від 70 до 300 кілометрів. Вартість однієї ракети-перехоплювача комплексу «Праща Давида» становить близько одного мільйона доларів. Перша батарея протиракетного комплексу була розгорнута в 2016 році на базі ВПС Ізраїлю в Хацорі.
Під час випробувань «Пращі Давида» комплекс діяв в складі ешелонованої системи протиракетної оборони спільно з комплексами «Стріла» і «Залізний купол». Фахівці перевіряли взаємодію комплексу з іншими протиракетними системами. Подробиці про проведені перевірки не розкриваються. Випробування визнані успішними.

Вже є кандидат на посаду: Путін знімає Шойгу з посади міністра оборони РФ

неділя, 12 травень 2024, 21:59

Російський диктатор Володимир Путін вирішив призначити нового міністра оборони замість чинного голови відомства Сергія Шойгу. Про це повідомляє пресслужба так званої "Ради Федерації" РФ, передають Патріоти України. Замість Шойгу Путін запропонував приз...

У Швейцарії заговорили про повернення чоловіків-українців

неділя, 12 травень 2024, 21:44

У Швейцарії представники щонайменше двох парламентських політичних партій публічно заявили про необхідність повернення до України військовозобов'язаних чоловіків-біженців. Про це йдеться у Neue Zürcher Zeitung із посиланням на заяву радника Вільної дем...