Ціла група організувала перетин кордону, але щось пішло не так: В Італії затримали бізнесмена, який допоміг росіянину втекти з-під арешту

В Італії заарештували російського бізнесмена, який звинувачується у тому, що він допоміг обвинуваченому сину союзника російського диктатора Володимира Путіна втекти з-під домашнього арешту в країні минулого року. Про це повідомила прокуратура Мілана, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Відомо, що в березні 2023 року Артем Усс втік до РФ після того, як ухилявся від італійської влади. Його намагалися екстрадувати до США, де йому загрожує звинувачення у постачанні нафти з Венесуели всупереч санкціям, а також у банківському шахрайстві. Прокуратура Мілана назвала підозрюваного 54-річним російським підприємцем та аристократом, який мешкає у Швейцарії.

У прокуратурі розповіли, що група, яку очолював підозрюваний, організувала для нього перетин кордону зі Словенією та використала автомобілі, які були зареєстровані в різних країнах. Крім того, зловмисники використали сербські, боснійські, італійські та словенські номери телефонів, аби уникнути переслідування. "Два джерела, які мають безпосередні знання про цю справу, впізнали заарештованого як Дмитра Чиракадзе, жителя Женеви, додавши, що він був заарештований поліцією карабінерів в аеропорту Риму, коли він повертався із Сардинії", - додали в Reuters.

Як стало відомо, Чиракадзе заснував групу "Право.ру" та був партнером кількох російських компаній разом з членами родини Уссів. Спільно з дружиною він володіє розкішним курортом на острові Сардинія та великим мисливським маєтком у Красноярську.

У виданні нагадали, що Усс перебував під домашнім арештом у своєму будинку в Базильо, що на околиці Мілана, проте після того, як міланський суд вирішив екстрадувати його до США, він втік на наступний день.

Зазначається, що його електронний датчик стеження спрацював, коли він вийшов з дому, проте коли поліція прибула на віллу, його вже не було. "Через тиждень Усс повідомив, що перебуває в Росії. Його батько, Олександр Усс, який має тісні зв'язки з президентом Володимиром Путіним, подав у відставку з посади губернатора Красноярського краю Росії", - додали у матеріалі.

Підрив "Північних потоків": Маша Лаврова пригрозила зверненням до суду ООН відразу кільком країнам

субота, 28 вересень 2024, 16:04

Росія оголосила досудові претензії Німеччині, Данії, Швеції та Швейцарії через їхню нібито "незацікавленість" у проведенні розслідування підриву "Північних потоків" та заявила про намір звернутися до Міжнародного суду ООН. Про це заявила речниця мініст...

Українська розвідка "подбала" про злочинця: У Підмосков'ї ліквідували полковника, який займався підготовкою операторів дронів

субота, 28 вересень 2024, 15:42

У Московській області РФ ліквідували полковника російської окупаційної армії Олексія Коломєйцева, який займався підготовкою операторів дронів для завдання ударів по українських містах. Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністер...