Цілком логічні наслідки: Блінкен вважає, що протести у Шрі-Ланці пов’язані з війною в Україні

Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що протести на Шрі-Ланці можуть бути пов'язані з війною Росії проти України, внаслідок чого заблоковано експорт українського зерна. Блінкен вважає, що це може призвести до чергових криз в інших країнах світу, повідомляють Патріоти України.

"Те, що ми бачимо в усьому світі, — це зростання продовольчої небезпеки, яка значно посилилася російською агресією проти України", — сказав Блінкен.

За його словами, це також вплинуло на Таїланд, де ціни на добрива "піднялися до захмарних розмірів" через блокаду. Блінкен вважає, що це матиме серйозні наслідки для такої сільськогосподарської країни, як Таїланд, "оскільки за відсутності добрив ми знаємо, що наступного року врожайність знизиться, а ціни потенційно зростуть".

Внаслідок серйозного дефіциту продовольства та палива у Шрі-Ланці спалахнули заворушення. Це стало причиною відставки президента і прем'єр-міністра країни після штурму протестувальниками їхніх офіційних резиденцій.

Слід зазначити, що на Росію та Україну разом припадає майже третина світового експорту пшениці. За даними ООН, у 2019 році на Україну припадало 16% світових поставок кукурудзи та 42% соняшникової олії.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...