"Цілком можливо..." : У Defence Express пояснили, чому Україна атакувала аеродром "Енгельс"

Українські дрони атакували російський Саратов та передмістя Енгельса, де розташований аеродром стратегічної авіації РФ - Ту-95 та Ту-160, передають Патріоти України.

Як пише Defence Express, під час нальоту БПЛА влетіли у висотні житлові будинки. Зокрема, один з них поцілив у найвищу будівлю Саратова та усього Поволжя - 128-метровий 38-поверховий будинок житлового комплексу Volga-Sky. Ще один дрон влучив у верхні поверхи висотного житлового комплексу у самому Енгельсі.

За словами аналітиків, поки невідомо, які безпілотники були залучені для атаки, але на деяких відео вони помітили БПЛА типу "Бобер". Росіяни стверджують, що збили одразу 20 БПЛА.

"Цілком можливо, що задум цієї атаки полягав у тому, щоб накрити "Енгельс" під час перебування, злету чи посадки на ньому російських стратегічних бомбардувальників, які брали участь у сьогоднішньому обстрілі України", - припускають експерти.

Як відомо, сьогодні загарбники для атаки на Україну піднімав у повітря щонайменше 11 Ту-95МС.

Це вже не перша українська атака на зазначений військовий об'єкт росіян. У квітні Україна завдала серйозних пошкоджень щонайменше трьом стратегічним бомбардувальникам Ту-95МС на аеродромі "Енгельс-2".

ЗСУ намагаються прорвати кордон у Бєлгородській області РФ, в бій кинуто сотні людей, - росЗМІ

вівторок, 27 серпень 2024, 12:10

Українські війська нібито намагаються прорвати кордон у районі села Нехотєєвка у Бєлгородській області РФ. Там триває бій між російськими прикордонниками та українськими військовими. Про це пишуть росЗМІ, передають Патріоти України. . За даними росі...

Підвищують ставки: Росія обмінює Курську область на можливість захопити Покровськ, - Forbes

вівторок, 27 серпень 2024, 11:28

Якщо військове командування України сподівалось, що вторгнення в Курську область послабить тиск на ЗСУ на східному фронті, то рішення РФ, ймовірно, його розчарувало. Як пише Forbes, загарбники залишили війська на східному фронті, кинувши на Курщину мол...