Цілком справедливо: На Київщині мешканку знищеної окупантами хати поселили у будинок, власник якого перебрався до Росії

Після деокупації села Рудницьке, що на Київщині, виявилося: десятки хатІв пошкоджені. Міняти вікна та ремонтувати дахи взялися благодійні організації - як українські, так і іноземні, повідомляють Патріоти України.

За роботами стежать господарі. Багато зробили своїми силами. А що ззовні допомога прийшла разом зі снігом, то, як кажуть, дарованому коню у зуби не заглядають. Село російська війська окупували у березні. Стояли майже місяць. Коли загарбників вигнали з Київщини, то у селі нарахували понад шість десятків будинків пошкоджених, а сім узагалі зруйнованих.

Свою історію окупації розповіла Софія Іванівна. Вона стоїть в чужому одязі і на чужому ґанку. У цю хату її поселили тимчасово. Господар дуже далекий родич і живе у Росії. "У нього, навіть, дозвіл просили, щоб впустив пожити. Він впустив її. Просили, щоб оформити субсидії. Щоб вислав документи. він – ні", – кажуть односельці.

Старості, як решті селян цікаво чи той житель Росії наважиться приїхати у село. Після російських окупантів Рудницьке залишилося не тільки без осель, а й без школи.

Наразі будинки відновлюватимуть. Але йдеться лише про ремонт. Про повну відбудову – ні. Софії Іванівні ніхто нічого не обіцяє. А у неї одне бажання дожити віку в своїй хаті. "Щоб мене не виносили з чужої хати, а винесли зі своєї", – каже жінка.

Джерело: ТСН.ua

Імперські амбіції не гаснуть: Більшість жителів Росії за припинення війни, але не згодні повернути захоплене

субота, 18 травень 2024, 8:45

Абсолютна більшість жителів Росії підтримують війну з Україною. Вони схвалили б рішення Володимира Путіна припинити її за умови, що захоплені території не повернуть. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на дані опитування "Левада-Центру". З вер...

Аншлаги Кобзона п'яту добу поспіль: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 травня

субота, 18 травень 2024, 7:55

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали: