"Ціна дуже висока": Згурець пояснив, чому окупанти зменшили інтенсивність бойових дій на фронті

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець пояснив, чому в останні дні знизилась інтенсивність бойових дій на фронті. В ефірі "Еспресо" він зазначив, що противник намагається тиснути на всіх ділянках фронту, однак кількість атак зменшилась - за 2 червня їх було 60, тоді як у пікові дні, починаючи з періоду Харківського наступу, відбувалося до 150 зіткнень на добу.

"На сьогодні бачимо падіння інтенсивності дій противника. Це може говорити, що з одного боку ворог зазнав значних втрат, а з іншого – він здійснює перегрупування", - зауважив експерт. Він зазначив, що надходження боєприпасів до ЗСУ дає можливість завдавати ворогу суттєвих втрат, що зменшує його наступальний потенціал.

Водночас, за його словами, на низці ділянок фронту, зокрема на Покровському напрямку, противник і далі концентрує свої головні зусилля.

"Якщо говорити про якісь просування загарбників, то йдеться про тактичні просування в межах декількох сотень метрів, за яку армія РФ платить дуже високу ціну. За статистикою травня втрати окупантів були найбільшими за весь період бойових дій. Здається, перетнули межу у 38 тис. знищених російських вояк. Розуміємо, що зараз з огляду надходження боєприпасів до ЗСУ ситуація стає такою, що можна завдавати ворогу суттєвих втрат, що і зменшує його наступальний потенціал", - підкреслив Згурець.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...