Ціна "формули Зеленського": Проукраїнське населення по цей бік лінії розмежування в ОРДЛО в паніці через "розведення сил" на Донбасі - різанини не уникнути

Патріотично налаштовані жителі розташованих вздовж поки що підконтрольних Україні населених пунктів занепокоєні власною безпекою й кажуть про відсутність "жодних гарантій" збереження їхнього життя та здоров'я у випадку відступу українських військових, оформленого у нових домовленостях з Росією як "розведення сил", зазначають Патріоти України.

Про це у себе на Facebook написав в суботу, 21 вересня 2019 року, учасник подій зими-весни 2014 року в Донецьку, волонтер та голова громадської організації Liberi Liberati Максим Потапчук.

"Відійдуть українські військові і в підсумку почнеться лавиноподібна помста з боку адептів ОРДЛО - різанина, вбивства, підпали майна. У відповідь також почнуться вбивства. Люди впевнені - поліція не взмозі буде зупинити хаос. В прифронті і до війни поліціянтам не довіряли, тільки військова сила і зброя стримує агресію", - передає він настрої місцевих мешканців.

За його словами, такі дані він отримав з низки прифронтових населених пунктів.

Селище Тошківка:

"Нам страшно за свої життя. Нема жодних гарантій, що нас тут не переріжуть після відводу українського війська. У наших на хуторі Вільному також паніка, ми не розуміємо, що буде далі...".

Місто Красногорівка:

"Тільки робота тримає від психологічного зламу, ми абсолютно не розуміємо що буде завтра з тими хто за Україну. Прихильники росіян вже святкують та чекають на гостей - уяви собі якщо вбивці прийдуть в наше місто до своїх родичів, коханок або однокласників. І спробуй ще доведи, що вони вбивали українців - прийдуть як ангели, жоден з них не зізнається, що тримав автомат та вбивав. Та після перших 100 грамів випитого самогону нас почнуть шматувати, а ми їх у відповідь - переможе смерть".

Місто Золоте:

"Ми тут проти виведення українського війська. Таке враження, що всі сили спрямовуються на комфорт тих хто перетинає КПВВ, а що буде з активною українською громадою нікого не цікавить. Тільки військові підуть і нам самим тут відбиватися від проросійських неадекватів? Хто буде замість військових? Місцева поліція нас не захистить, бо неадеквати бояться тільки військових. Тоді дайте нам зброю і ми захистимо себе самі...".

Також Потапчук розповів, що стосовно виведення українсько війська розмовляв сьогодні з відомою волонтеркою Євгенією Левінштейн Женя Дисс (громадська організація Євгенії "Українські рубежі" має філію в Золотому) і її контакти в прифронті також у панічному стані, бо відсутні гарантії безпеки життя проукраїнської громади.

"Журналістам надам контакти проукраїнської громади - поспішайте, поки люди в прифронті мають ще віру", - додав він.

Своєю чергою координаторка платформи "Однодумці" Людмила Долгоновська, яка у 2014-му стояла біля витоків волонтерського й добровольчого руху на Луганщині, заявляє, що влада "повинна пояснити, що відбувається".

Ось уривок з її допису на Facebook:

"Що робили на підконтрольній Україні території представники окупаційної адміністрації "ЛНР" Дейнего і Кобцева? Хто захистить жителів у демілітаризованій зоні? Чи зможе держава гарантувати захист стратегічних об'єктів (зокрема, Луганської ТЕС у Щасті)?

Мені пощастило знати деяких учасників луганського Майдану і державних службовців, які не зрадили присязі й Україні. Ці люди мають право знати, чому до управління областю повертаються ті, хто організовував антимайдани і закликав Путіна на допомогу.

Мені пощастило знати активних громадян, які не опустили руки, а всупереч усьому почали організовувати бізнес, розвивати соціальне підприємництво, виявляти громадянську активність. Ці люди мають право знати, яким майбутнє їх краю бачить центральна влада".

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...