Ціна Орбана: Угорщина таємно взяла кредит у китайських банків на мільярд євро

Цієї весни Угорщина таємно позичила 1 мільярд євро - найбільший кредит, коли-небудь отриманий Будапештом - у трьох китайських банків. Про це свідчать дані з веб-сайту урядового боргового агентства, пише видання Politico, передають Патріоти України.

Кредит, наданий Банком розвитку Китаю, Експортно-імпортним банком Китаю та угорською філією Банку Китаю, був повністю використаний 19 квітня і має бути погашений протягом трьох років.

Сам Будапешт не оголошував про угоду. Вперше про це повідомило в четвер угорське ділове видання Portfolio, а потім підтвердило урядове агентство.

Значні запозичення відбуваються в той час, коли Будапешт поглиблює свої зв'язки з Пекіном. За словами міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, китайські компанії, такі як виробник електромобілів BYD або технологічний гігант Huawei, на сьогоднішній день інвестували в країну загалом близько 16 мільярдів євро.

"Кредитна угода дозволяє фінансувати інвестиції в інфраструктуру та енергетичний сектор. Угода дозволяє утримати співвідношення державного боргу до ВВП в межах граничного рівня 28,9%", - повідомили в урядовій агенції в четвер після того, як видання вперше повідомило про угоду.

Нова китайська позика є найвищою часткою державного боргу, другою з яких є також позика від китайського Ексімбанку на залізничний проект Будапешт-Белград у розмірі $917 млн (877 млн євро на день отримання).

Хоча Portfolio зазначає, що відсоткова ставка є плаваючою, уряд не розкрив жодних подробиць щодо розміру відсоткової ставки, графіку погашення або інших деталей.

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 21:29

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...

Обіцянки-цяцянки: Стефанчук тепер проти, щоб Рада запроваджувала обіцяний "слугами" закон про демобілізацію ветеранів. Що за цим стоїть

п’ятниця, 26 липень 2024, 21:26

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, якого розкритикували за маніпуляції з відпустками-невідпустками, відповідаючи на питання, чи збирається парламент розглядати обіцяний законопроєкт про демобілізацію, вдався до історичних аналогій. Так він проапел...