Ціна російської агресії: Україна в ООН доповіла про сотні вбитих дітей Донбасу, поранених та зниклих без вісті...

Внаслідок російської агресії на сході України загинули понад 240 дітей, ще 56 безвісті зникли, а сотні отримали поранення. Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляють Патріоти України з посиланням наУкрінформ.

Він підкреслив, що зараз на Донбасі цивільна інфраструктура на підконтрольній уряду території уздовж лінії зіткнення залишається вразливою до збройних атак Росії.

Посол також заявив, що Росія повинна припинити обстрілювати мирне населення і почати виконувати свої обов'язки в рамках Мінських угод.

«Ми продовжуємо строго засуджувати атаки Росії на цивільне населення. Вони повинні бути зупинені», - підсумував він.

В кінці січня 2021 року голова ОБСЄ Анн Лінде заявляла, що життя мирного населення на Донбасі стало безпечнішим.

За минулу добу, 3 червня, в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі штаб не зафіксував обстрілів з боку бойовиків.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...