Ціна "вєлічія": Москва випрошує боєприпаси для "второй арміі міра" у Таджикистану та силиться навербувати м'яса в Середній Азії

Кремль намагається викупити в республіках Центральної Азії боєприпаси до радянських артилерійських систем. У першу чергу РФ цікавить можливість поповнити запаси радянських боєприпасів та запчастин до військової техніки. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, передають Патріоти України.

Нещодавно федеральна служба з питань військово-технічного співробітництва РФ звернулась до міністерства оборони Республіки Таджикистан із запитом щодо передачі 220-мм реактивних снарядів до РСЗВ «Ураган». Також росіян цікавлять боєприпаси до 203-мм САУ «Піон» та двигуни УТД-20 для БМП-1 і БМП-2, які у великій кількості зберігаються на військових складах Таджикистану.

Відставним військовим та співробітникам МВС Таджикистану надходять пропозиції підписати контракт з ЗС РФ та взяти участь у війні проти України. Розгортається вербувальна кампанія в Киргизькій Республіці.

У чат випускників Бішкекського вищого військового училища надходять повідомлення з пропозиціями підписати контракти з ЗСРФ або однією з приватних військових компаній. Аналогічні повідомлення розповсюджуються по всій республіці в професійних чатах колишніх військових та співробітників МВС.

Як раніше повідомлялося, Росія вже зіткнулася з дефіцитом високотехнологічних чипів іноземного виробництва, на які вона роками покладалася при виробництві зброї, і відчайдушно намагається його заповнити.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...