"Ціна висока, віра в Путіна похитнулася": У Die Welt оцінили, чи може загибель мобілізованих спричинити протести в РФ

У країні-агресорі Росії зростає занепокоєння щодо подальшого призову до армії. Сотні тисяч росіян уже мобілізували й без підготовки відправили на фронт як "гарматне м'ясо". І незважаючи на заяви диктатора Володимира Путіна про швидке закінчення "часткової" мобілізації, тенденція обіцяє жителям РФ протилежне, передають Патріоти України.

Зокрема правозахисники з Москви та Санкт-Петербурга повідомляють про масові рейди на станціях метро, де чоловікам виписують повістки. Про це йдеться в аналітичному матеріалі видання Die Welt.

Занепокоєння у росіян викликає те, що призваних відправляють на фронт буквально за тиждень після вручення повістки. Такі люди очікувано стають "гарматним м'ясом" і збільшують статистику безповоротних втрат країни-окупанта.

"Кремль, схоже, чисельно досягає своєї мобілізаційної мети. Але ціна є високою, а віра в Путіна похитнулася. А після загибелі перших мобілізованих зростає занепокоєння стосовно подальшого призову", – пише видання.

Варто зазначити, що в РФ офіційно підтвердили загибель лише п'ятьох осіб, проте кількість втрат, імовірно, є значно більшою. Ба більше, десятки людей померли ще до того, як потрапили на війну в Україну – від серцевих нападів або самогубств на призовних пунктах.

Різні соцопитування засвідчують, що дві третини росіян бояться мобілізації, а в деяких містах, як і раніше, намагаються провести акції протесту. Однак усі вони закінчуються масовими затриманнями та не призводять до очікуваного результату.

До того ж аналітики зазначають, що здебільшого російське суспільство, ймовірно, змирилося з мобілізацією та війною. "Наразі готовність росіян до протестів майже не зросла. Девіз, здається, звучить так: пристосування замість протесту. Війна та мобілізація сприймаються як щось, що однаково не можна змінити", – пишуть аналітики.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...