Ціна за приниження Росії: Подоляк розповів, чому США дадуть Україні $61 мільярд

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк впевнений, що США нададуть Україні $61 млрд військової допомоги, передають Патріоти України.

"Для мене це взагалі загадкові історії, бо ми маємо правильно розставляти акценти. Це внутрішня дискусія в США, бо в них достатньо конкурентний внутрішній порядок денний і зараз вони готують для себе стартові позиції виборчої кампанії. Вони зовнішньо-політичні пріорітети підвісили на внутрішній порядок денний, тобто міграційну повістку", - розповів він у проєкті "VIP з Наталією Мосейчук".

Подоляк вважає, що це нонсенс і 61 мільярд доларів допомоги Україні - це "інвестиція в те, щоб тебе вважали глобальним лідером".

"Це трошки дивно, якшо ти обговорюєш, чи треба давати ці кошти за те, щоб залишатись ключовою фігурою на світовій арені. США підкреслюють, що вони настільки потужні з військової точки зору, що ми маємо домінувати у всіх регіонах. Лідерство - це ж не тільки теорія, а й практика. І в тебе сьогодні є безпосередній конфлікт з РФ, яка у тебе в стратегічній оборонній доктрині названа як опонент номер 1", - сказав радник.

Він припускає, що ця доктрина може бути переосмислена і будуть нові опоненти. "Але сьогодні є Росія і для того, щоб принизити цього опонента і прибрати з глобальної шахівниці, треба 61 мільярд. Якшо США не зроблять цього, то багато країн зроблять висновки, що як тільки виникає складна ситуація, ви маєте проявити себе і це коштує дуже маленьку суму грошей порівняно з тим, що ви витрачаєте на піар своєї глобальної міці, і ви звідти відходите.

Я не сумніваюсь, що вони це точно розуміють, що 61 мільярд інвестицій в Україну - це вклад в глобальне домінування США, щоб вони були ключовою державою за глобальним столом переговорів і формували правила поведінки. Ти сьогодні інвестуєш і обнуляєш РФ, а завтра ти отримуєш час, щоб внести корективи в глобальні відносини, бо ти суттєво знизиш вплив Росії на багатоескалаційних точок у світі й тоді ти будеш менше інвестувати у це", - пояснив Подоляк.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...