Цінні кадри для Х**ла: Російські шпигуни "Петров" і "Боширов" отримали підвищення - тепер працюють у Кремлі, - Bellingcat

Агенти Головного розвідувального управління Олександр Мішкін та Анатолій Чепіга, відомі під іменами Олександр Петров і Руслан Боширов, зараз живі й працюють на держслужбі у Росії. Про це повідомив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, передає Novinky, передають Патріоти України.

За словами розслідувача, агенти отримали нову роботу, оскільки більше не можуть працювати шпигунами. «Вони є важливими представниками Кремля, так би мовити, для різних (російських) регіонів», — зазначив Грозєв та додав, що найближчим часом опублікує більше інформації щодо шпигунів.

Востаннє Мішкін і Чепіга з'являлись на публіці у 2018 році, коли вони в інтерв'ю російському телеканалу RT визнали, що їздили до Солсбері, де отруїли колишнього російського шпигуна, але як туристи. Грозєв нагадав, що обидвоє агентів також отримали звання героїв Росії — начебто спеціально за участь в операціях у Чехії та Болгарії.

Чим відомі ці агенти?

Мішкіна та Чепігу підозрюють в отруєнні «Новічком» колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньки, які на момент замаху у 2018 році проживали у Великій Британії.

Нещодавно влада Чехії оголосила в розшук двох агентів — Мішкіна й Чепігу — Головного розвідувального управління Росії. Їх вважають причетними до вибухів на складах боєприпасів у Врбетице у 2014 році. На складах, ймовірно, була зброя, призначена для України та Сирії.

У Bellingcat зазначали, що до операції в Чехії загалом причетні щонайменше шість співробітників спеціального підрозділу ГРУ, а керував нею — генерал.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...