Цінний досвід: Турецькі військові показали, які системи використовувалися для ліквідації російського ЗРПК "Панцир-С1"

В подібних операціях були задіяні відразу кілька систем, а точніше - 3.

Багато російських джерел в медіапросторі, а також інші, які є проросійськими, регулярно публікують матеріали про те, що турецькі військові не знищували сирійські "Панцири" в такій кількості. Однак, навіть не будучи зобов'язаними комусь щось доводити, турки продовжують надавати факти знищення сирійських ЗРПК "Панцир-С1". Про це повідомив Telegram-канал "Військовий оглядач" з посиланням на матеріал, взятий з Clash Report, передають Патріоти України.

Цього разу турецькі джерела опублікували інфографіку, згідно з якою в подібних операціях були задіяні відразу кілька систем, а точніше - 3. Так, БПЛА TAI Anka-S, що стоїть на озброєнні турецьких ВПС, виконував розвідувальні та наглядові функції. У свою чергу, комплекс РЕБ KORAL прикривав ударні і розвідувальні дрони, забезпечуючи постановку перешкод і придушення. Ну а БПЛА Bayraktar TB2 залишалося завдати безпосередній удар із застосуванням керованих ракет MAM-L. Так здійснювалася кожна успішна або неуспішна з тих чи інших причин спецоперація з виведення з ладу російсько-сирійських комплексів ППО разом з їх екіпажами.

Також повідомляється, що в деяких випадках турецькі військові цілком могли і можуть використовувати боєприпаси A Harpy, придбані в Ізраїлі. Основним завданням цих досить ефективних дронів якраз таки і є знищення РЛС і ЗРК противника на дальностях до 400 км. При цьому їх практична стеля по висоті становить 3 км. Снаряд запускають з мобільної платформи в бік противника, після чого той самостійно вишукує мету і пікірує на неї після її виявлення.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...