Ціною власного життя захистили батьківщину: П'ять бійців Нацгвардії посмертно отримали звання Герой України

26 березня Україна відзначає День НГУ

В Україні п'ять воїнів Національної гвардії посмертно отримали звання Герой України. Про це у Facebook повідомив речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко з нагоди святкування 7-ої річниці Дня Національної гвардії України. Загалом 1536 нацгвардійців відзначені державними нагородами, зокрема 196 посмертно, зазначають Патріоти України.

Він назвав імена загиблих Героїв: генерал-майор Сергій Кульчицький, полковник Андрій Соколенко, лейтенант Богдан Завада, сержант Сергій Михальчук та солдат Євген Тельнов.

Шевченко додав, що всього в лавах НГУ служить понад 40 тисяч бійців. До того ж законом передбачено збільшення за необхідності до 60 тисяч.

Також 40 526 воїнів НГУ є учасниками бойових дій, з них 1238 жінки. У зоні АТО/ООС загинули 229 вояків, 913 поранених і травмованих на війні, 13 пропали без вісті.

Сержант Сергій Михальчук
Лейтенант Богдан Завада
Солдат Євген Тельнов
Генерал-майор Сергій Кульчицький
Полковник Андрій Соколенко


Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...