Ціни, стій! Раз-два! Або спочатку надрукували гроші: Зеленський доручив Єрмаку розібратися зі здорожченням харчів в Україні, - Сазонов

Президент Володимир Зеленський доручив голові ОП Андрію Єрмаку розібратися зі зростанням цін на продукти харчування в Україні, яке було спровоковане діями монополістів. Про це написав політолог Кирило Сазонов на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

«В Офисе президента появилась свежая внутренняя социология, где одной из самых болезненных для украинцев тем оказался стремительный рост цен на продовольственные товары, который спровоцировали монополисты вместе с крупными торговыми сетями. Именно поэтому президент поручил главе ОП Ермаку разобраться с ростом цен на продукты, скоординировать работу Кабмина и Антимонопольного комитета для того, чтобы они провели детальный анализ рынка и выяснили, из-за кого именно цены в Украине значительно опережают общемировой тренд», — розповів Сазонов.

Він також повідомив, що зростання цін на продукти не є виключно українською проблемою, подібна тенденція спостерігається сьогодні в багатьох країнах, що розвиваються, але все одно в Україні цей процес вийшов з-під контролю і в гру виступили зухвалі монополісти, які диктують своє бачення ціноутворення.

«За последний год цены на пшеницу выросли почти на 40%, ну, а про цены на куриные яйца я вообще молчу, потому что иногда кажется, что они у нас какие-то золотые или хотя бы позолоченные. Поэтому неудивительно, что украинцев беспокоит эта проблема даже больше, чем внешняя политика или очередной транш от МВФ», — підкреслив політолог.

За його словами, саме тому глава ОП взяв під особистий контроль ці процеси і займається роботою прем'єра Шмигаля для того, щоб не дозволити монополістам і великим торговельним мережам диктувати українцям свої умови.

"Чорна діра" над Балтикою: ЗМІ заявили, що глушити GPS-сигнали на східному фланзі НАТО може надсекретна російська зброя

субота, 4 травень 2024, 7:24

За словами журналістів, є думка, що за перешкодами GPS на східному фланзі НАТО стоїть надсекретна російська зброя "Тобол". За вісім місяців близько 46 тис. літаків повідомили про проблеми з GPS над Балтійським морем, передають Патріоти України. Як пиш...

Ворог швидко адаптується: У ЗСУ є два місяці на ефективне використання ATACMS, - Newsweek

субота, 4 травень 2024, 7:15

Нардеп Іван Ступак зазначив, що використання російськими військами систем радіоелектронної боротьби призвело до зниження ефективності високоточних снарядів Excalibur із 70% до 6%, передають Патріоти України. Російські війська починають адаптуватися до ...