"Цю артерію треба перекрити": Військовий експерт оцінив ймовірність удару по Кримському мосту

Цього тижня активізувалися розмови про ймовірну атаку ЗСУ на Кримському напрямку. Військовий експерт Олег Жданов оцінив перспективи удару по Керченському мосту та звільнення півострова. Так, за його словами, наразі це неможливо. Однак Жданов переконаний, що перекрити прохід техніки і зруйнувати залізничне та дорожнє полотно таки необхідно, передають Патріоти України.

Про це військовий експерт сказав в інтерв'ю на You-tube-каналі "Україна 24". "Ні, найближчим часом це неможливо. В принципі, ми зараз і не говоримо про контрнаступ у напрямку Херсона, ми говоримо про контрнаступні дії щодо розширення підготовки плацдарму для майбутнього наступу. Щодо Кримського мосту, то я теж прихильник тієї версії, що він має бути пошкоджений.

Потрібно припинити діяльність цього мосту як мосту. Тобто зруйнувати або трохи пошкодити дорожнє полотно, унеможливити прохід техніки і зруйнувати залізничне полотно. Чому? Тому що на сьогоднішній день Кримський міст – це артерія, через яку живиться все південне угруповання військ. У Криму там практично нічого не затримується, все йде одразу ж на фронт і він живить Запорізький напрямок, він живить Херсонський напрямок, він живить Криворізький напрямок. І якщо ми не перекриємо цю артерію, то нам буде дуже тяжко", – сказав експерт.

Жданов сподівається, що з отриманням реактивних систем залпового вогню ЗСУ зможуть пошкодити міст, а технічна документація допоможе визначити слабші місця, куди можна вдарити ракетою, щоб руйнівної сили цієї ракети було достатньо, аби вивести міст з ладу.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...