Цю ділянку неможливо втримати: Полковник спрогнозував втечу росіян з одного з напрямків - підготовка до "жесту доброї волі" почалася

Полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт Роман Світан прогнозує, що російські окупаційні війська готуються до втечі з тимчасово окупованої території Херсонської області. Одним із сигналів цього є ротація у Новій Каховці, передають Патріоти України.

Світан зазначив, що загарбники вже відчувають, що Збройні сили України поженуть їх далеко з наших територій. Експерт переконаний, що ротація росіян у Новій Каховці – це фактично і є відхід окупантів, причому з награбованим майном з України.

Він додав, що росіяни дещо послабили свій вплив на окупованій Херсонщині. Наразі окупанти знаходяться в паніці. Експерт зазначив, що на Правому березі українські захисники підтягнули артилерію.

"Вона починає випалювати ту лінію у 25–30 кілометрів вздовж річки Дніпро, яку в принципі давно треба було пропалити, бо росіяни підтягнули до неї певну свою артилерію і почали працювати по мирних містах", – сказав він.

Світан додав, що ця ділянка вже демілітаризована, тому може бути використана українськими військами як плацдарм для виконання наступальних дій на Армянськ. Також не виключено форсування Дніпра. "Тоді весь трикутник Кінбурнська коса–Армянськ–Нова Каховка опиняється в оперативному оточенні", – зазначив він.

Саме у зв’язку з цим, за словами військового експерта, росіяни починають збиратися, як робили це на правому березі Херсонської області. При цьому, загарбники будуть відступати не з пустими руками, вони продовжують обкрадати місцевих жителів, вивозячи їх майно у Росію.

"Такого роду рухи – це якраз підготовка до "жесту доброї волі". Там з воєнної точки зору неможливо утримати цю ділянку. За великим рахунком ми форсуємо Дніпро, тоді декілька бригад беруть напрям на Армянськ, то весь цей трикутник – це кладовище росіян. Вони прекрасно це розуміють", – наголосив Світан, додавши, що наступальних чи оборонних дій на Херсонщині окупанти точно вже не планують здійснювати.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...