"Цю війну можна виграти": Воллес розповів, що потрібно Україні для перемоги, і вказав на ключові виклики

Колишній міністр оборони Великобританії Бен Воллес заявив, що Заходу необхідно надати Україні допомогу, необхідну їй, щоб довести війну до кінця. Українці з підтримкою країн-союзників можуть перемогти російських окупантів, передають Патріоти України.

"Цю війну можна виграти. Володимир Путін зазнає невдачі. Так само, як людські емоції ведуть Україну до успіху, вони також є неминучим недоліком Путіна та його злочинного режиму. Романтика, егоїзм і помста змусили Путіна вторгнутися в Україну, і це буде його загибеллю", – написав Уоллес у статті для The Telegraph.

Він вважає, що кремлівський диктатор "відчайдушно чіпляється за дві останні речі, які можуть його врятувати – час і розкол міжнародної спільноти".

Лондон може щось зробити в обох випадках і повинен допомогти Києву зберегти набраний темп. Для цього потрібно більше боєприпасів і далекобійних ракет, зазначив колишній глава Міноборони.

Політик упевнений, що контрнаступ Сил оборони України успішний – воїни повільно, але вірно проривають російські позиції. Іноді двір за двором, іноді село за селом, але захисники країни рухаються вперед.

"Чоловіки й жінки в українській армії ще раз доводять нам у НАТО, наскільки ми їх недооцінили. Групові мислителі, з їхніми комп'ютерами та "російським досвідом", підрахували, що вони зможуть протриматися лише кілька тижнів... Виявившись неправими, вони переключили свій песимізм. на контрнаступ. Вони не зрозуміли, що на війні найцінніше – це надія", – написав Воллес.

Він наголосив, що українці навчаються, адаптують свою тактику, засвоюють уроки й максимально ефективно використовують військову техніку, подаровану Заходом.

"Коли надія поєднується з правильним обладнанням, Україну вже не зупинити. Наш борг – підтримувати цю надію та підкріплювати її фінансуванням й обладнанням, доки роботу не буде завершено", – заявив Воллес.

Він також висловив думку, що Україні, можливо, доведеться "переоцінити" проведення мобілізації.

"Україна також може зіграти свою роль. Середній вік солдатів на фронті – за 40. Я розумію прагнення президента Зеленського зберегти молодь для майбутнього, але факт у тому, що Росія таємно мобілізує всю країну. Путін знає, що пауза дасть йому час для створення нової армії. Отже, як це зробила Великобританія у 1939 та 1941 роках, можливо, настав час переоцінити масштаби української мобілізації", – припустив колишній міністр оборони Сполученого Королівства.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...