Цькували російські куратори: Найманець "ЛДНР" здався українським військовим (фото)

На позиції однієї з механізованих бригад зі складу Об'єднаних сил 28 вересня прийшов і добровільно здався у полон проросійський бойовик. Він був озброєний автоматом, інформують Патріоти України із посиланням на прес-службу ООС.

Українські військові повідомили, що у цей час саме перебували на бойовому чергуванні та стежили, щоб унеможливити прохід ворожих ДРГ. Тоді ж зауважили, що до них рухається невідома особа.

"Уважно слідкуючи, ми максимально близько підпустили того, хто йшов. За декілька хвилин зрозуміли, що це військовий зі зброєю. Коли він підійшов впритул до нашого спостережника – ми швидко обеззброїли його й одразу ж доповіли своєму командиру", – розповіли бійці ЗСУ.

Цькували російські куратори

  • Бойовик проходив службу в полку, що базується у тимчасово окупованій Кадіївці, на посаді механіка-водія. До найманців Росії він приєднався після повноліття в 2016 році.
  • До бойовиків його привів батько, який служив у сусідньому підрозділі. Йому пообіцяли високу зарплатню та видали зброю. Він попробував наркотики та став наркозалежним.

"Зі слів бойовика, наркотики та алкоголь у його підрозділі цілком звична річ. Дисципліна, як поняття – відсутня взагалі. Не витримавши знущань та постійного приниження як від російських кураторів, так і від бойовиків, – вирішив добровільно перейти на підконтрольну Україні територію", – зазначили у штабі ООС.

Перебіжчика не зупинили навіть мінні поля, які понаставляли російські окупанти перед своїми позиціями, та банальна можливість просто бути розстріляним у спину бойовиками.

"Треба припинити говорити, що США зроблять. Ми повинні": Боррель зробив різку заяву про ППО для України

четвер, 18 квітень 2024, 13:59

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель наголошує, що не можна постійно розраховувати на США, Європа має дати Україні системи протиповітряної оборони з власних запасів. Про це...

"Закриття біолабораторій та припинення переслідування християн": Конгресвумен-республіканка висунула дивні умови для надання Україні допомоги від США

четвер, 18 квітень 2024, 13:45

Конгресвумен-республіканка від штату Джорджія та соратниця експрезидента США Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін запропонувала дивні правки до законопроєкту з допомогою для України. Про це йдеться на сторінці асигнування, передають Патріоти України. С...