Цього року ВМСУ отримають Bayraktar та "Нептун": Адмірал Неїжпапа розкрив деякі подробиці посилення обороноздатності військово-морських сил України

Морське узбережжя залишається найбільш вразливою ділянкою державної оборони у випадку масштабного наступу ЗС Російської Федерації. Підсилення засобів ВМСУ наземного базування виявляється найбільш перспективним задля асиметричного стримування

Контрадмірал Олексій Неїжпапа розкрив деякі деталі з посилення берегової та морської оборони ВМСУ, в котрій значну роль відіграватимуть потужні ударні БПЛА та ракетні комплекси “Нептун”, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Укрінформ».

14 грудня між Україною й Туреччиною було підписано угоди про передачу технологій та виробництво корветів типу «ADA» й ударних безпілотних авіаційних комплексів типу «Bayraktar» в інтересах ВМС ЗСУ.

Як заявлено контрадміралом, комплект безпілотного комплексу планується отримати до кінця 2021 року.

«Bayraktar» – це не просто безпілотний літальний апарат, це система, яка включає в себе станції управління, комплекси наземного термінала передачі даних тощо, що передбачає інфраструктурну компоненту.

Командувач ВМС України контрадмірал Олексій Неїжпапа. Фото: ВМС ЗСУ

Військово-морські сили отримають не просто безпілотні апарати з озброєнням, а повноцінну систему, яка буде використовуватись для виконання низки надважливих завдань.

Серед завдань ставиться висвітлення надводної обстановки в Азовській і Чорноморській операційних зонах, видачі цілевказівок, здійснення вогневого ураження противника, як на морі, так і на суші.

Також до кінця року ВМС ЗСУ отримають дивізіонний комплект берегового ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун».

Підготовка

Обсяг держзамовлення «Нептун» здійснено з урахуванням наявних загроз для забезпечення ураження критичних об’єктів (цілей) противника в Азовському та Чорному морях.

Пуск протикорабельної ракети Р-360 ракетного комплексу «Нептун» 17 червня 2020 року Фото: Генеральний штаб ЗСУ (Контрадмірал Олексій Неїжпапа розкрив деякі деталі)


Для реалізації згаданих проєктів сплановано та організовано підготовку особового складу, а саме:

  • підготовку розрахунків ударних безпілотних авіаційних комплексів типу «Bayraktar» на базі центру випробувань та підготовки «Baykar» у Туреччині;
  • підготовку особового складу берегового ракетного дивізіону, як на підприємстві-виготовнику, так і на базі Одеської морської академії, де вже з 1-го лютого 2021 року розпочато курс підготовки.

Не менш важливим у цьому питанні є підготовка пунктів базування майбутніх комплексів, і цю роботу було розпочато з минулого року.

Турецькі БПЛА Bayraktar TB2

«Все це в комплексі посилить бойові спроможності нашого національного флоту з метою підвищення безпеки у Чорному та Азовському морях», – підкреслив Олексій Неїжпапа.


У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....