ЦРУ готує українських військових для ведення бойових дій у разі вторгнення Росії, - ЗМІ

Центральне розвідувальне управління США контролює таємну програму інтенсивних тренувань для елітних українських військ спеціальних операцій та інших працівників розвідки, зазначають Патріоти України.

Як пише Yahoo News із посиланням на кількох колишніх співробітників розвідки та національної безпеки, навчання проходять на невідомому об’єкті на півдні США.

Метою підготовки українських військових є ведення бойових дій проти Росії у випадку її вторгнення в Україну. Вони можуть зіграти вирішальну роль на східному кордоні України.

Програма почалася на базі відділу наземних служб ЦРУ в 2015 році за адміністрації президента Барака Обами після вторгнення Росії та окупації Криму. За часів адміністрації Трампа програму розширили, а адміністрація Байдена ще більше розширила її.

Багатотижнева програма ЦРУ в США включала навчання з вогнепальної зброї, техніки камуфляжу, наземної навігації, тактики, розвідки та інших сфер.

Американські чиновники заперечують, що навчальна програма ЦРУ була коли-небудь була орієнтована на наступальні дії. Програма передбачала "дуже конкретне навчання навичкам, які б посилили" здатність українців протистояти росіянам.

"Мета тренінгу та навчання, яке було проведено, полягало в тому, щоб допомогти у зборі розвідувальних даних", - сказав нинішній високопоставлений чиновник розвідки.

Зазначається, що підготовка також включала навчання навичкам, які можуть бути використані для підготовки до повстання.

І американські, і українські чиновники вважають, що українські сили не зможуть протистояти широкомасштабному російському вторгненню. Але представники обох країн також вважають, що Росія не зможе безперервно утримуватись на захопленій території через жорсткий опір українських повстанців.

"Якщо росіяни вторгнуться, вони [випускники програм ЦРУ] стануть вашим ополченням, вашими лідерами повстанців. Ми тренуємо цих хлопців уже вісім років. Вони справді хороші бійці", - сказав колишній високопоставлений співробітник розвідки.

Якщо росіяни почнуть нове вторгнення, "знайдуться люди, які погіршать їхнє життя", - сказав співробітник розвідки. Підготовлені ЦРУ воєнізовані формування "організують опір", використовуючи спеціальну підготовку, яку вони пройшли.

За словами американських посадовців, протягом багатьох років навчальні програми ЦРУ були "дуже ефективними", і принесли "прямий результат", допомігши "переломити хід" й "досягнути успіхів на полі бою".

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...