Цусіма-2021: У Суецькому каналі суховантаж пошкодив російський військовий танкер, що супроводжував у поході корвет Балтійського флоту

У Суецькому каналі суховантаж зачепив російський військовий танкер

У Суецькому каналі суховантаж зачепив російський військовий танкер «Кола», повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

Суховантаж Ark Royal йшов під прапором Барбадоса та зачепив кормову частину російського танкеру.

Російські військові вже заявили, що зіткнення відбулось через поручення правил судноплавства з боку цивільного судна.

В результаті події ніхто з екіпажу танкера не постраждав, розливу палива немає. Танкер «Кола» допомогу не потребує та продовжує рух по плану переходу, – йдеться у повідомленні.
Суховантаж Arcu Royal

Зіткнення сталось у середній частині Червоного моря сьогодні о 8:03 за московським часом.

Танкер «Кола» супроводжує у поході корвет Балтійського флоту «Стойкий», 19 березня обидва кораблі зайшли до Судану, де створюється пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії.

У похід кораблі вийшли з Балтійську у Калінінградській області 16 грудня 2020 року, за цей час вже двічі поповнювали свої запаси в Омані – одного разу у лютому, та ще одного разу у березні.

15 та 16 лютого корвет та танкер взяли участь у спільних російсько-іранських військово-морських навчаннях в Оманській затоці та північно-західній частині Індійського океану.

Середній танкер «Кола»

"Тут є великий простір для подальшої роботи": Клімкін розповів, хто у світі може натиснути на Росію щодо завершення війни в Україні

субота, 4 травень 2024, 8:22

Якщо у вищого керівництва Китая виникне потреба у припиненні війни в Україні, Пекін зможе цього добитись. І хоча КНР не може вказувати Росії безпосередньо, лише у цій країни достатньо впливу на РФ. Про це OBOZ.Talk розповів дипломат, ексміністр закордо...