ЦВК зняла з виборів "слугу трьох народів", котрий балотувався у Харкові від партії Зеленського

У четвер, 11 липня, ЦВК анулював реєстрацію кандидата депутати від партії “Слуга народу” Олександра Куницького, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Інтерфакс”. Україна».

Відомо, що причина відмови – факт відсутності в Україні протягом п’яти років, а не не скасоване ізраїльське громадянство "слуги", чи його зв'язки у Росії.

Зазначається, що рішення було прийнято після розгляду скарги кандидата в нардепи Олега Петриченко.

“За інформацією про перетин державного кордону України, наданої Державною прикордонною службою України листом від 26 червня 2019 року, протягом останніх п’яти перед днем позачергових виборів народних депутатів України 21 липня Куницький виїжджав за межі України на період, що перевищує 90 календарних днів, а саме на 264 дні (з 15 березня 2015 по 5 грудня 2015 року)”, – сказано в повідомленні.

Довід Куницького про те, що відсутність його в Україні пов’язане зі службовими відрядженнями “1+1 Продакшн” і громадською діяльністю від імені Всеукраїнського студентського братства “Еліта нації”, ЦВК до уваги не прийняв.

Примітно, що в тому ж окрузі №169 як самовисуванець балотується депутат Олександр Грановський, що входить у фракцію Блоку Петра Порошенка. 29 травня, він заявив про вихід з партії екс-президента Петра Порошенка.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook Куницький, Грановський знає, що його опонента відновлять через суд. Крім того, кандидат від «Слуги народу» впевнений, що він виграє вибори.

«9 членів ЦВК проголосували проти мене! 7 членів ЦВК були проти мого зняття. Це як раз і є чіткий сигнал політичного тиску! Жоден з них не утримався! », – написав він. Більш того, за інформацією Куницького, Порошенко особисто дзвонив членам ЦВК і вимагав, щоб під будь-яким приводом Куницького не реєстрували.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...