Цифра може здивувати: У Раді розповіли, скільки мобілізованих потрапляє на фронт в Україні

Після мобілізації безпосередньо на лінію фронту потрапляє лише 10-15% новобранців, вважає член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки Олександр Федієнко. Парламентарій заявив, що дефіцит є не тільки на бойових, а й на тилових посадах – наприклад, війську не вистачає електриків, водіїв тощо, передають Патріоти України.

Нардеп від партії "Слуга народу" в ефірі "Радіо Свобода" прокоментував мобілізаційні рейди ТЦК і СП у громадських місцях у різних містах країни. "Центри комплектування та соціальної підтримки, я так розумію, таким чином, у рамках діючого законодавства, нагадали про те, що в обов’язковому порядку кожен військовозобов’язаний громадянин України повинен стати на військовий облік, бо це вже не право, а обов’язок", – поділився думкою політик.

Він додав, що військовослужбовці, які на війні вже третій рік, "теж хочуть сходити на концерт "Океану Ельзи" або в ресторани". "Я так розумію, що фідбек у більшості йде від бойових військових командирів, коли вони звертаються й кажуть, що треба поповнення, а поповнення не надходить", – сказав Федієнко.

Він наголосив, що мобілізація необхідна, адже Силам оборони потрібне доукомплектування. На запитання, чи провалено мобілізацію, політик не відповів: він сказав, що це "інформація з обмеженим доступом".

"Я можу лише констатувати те, що наші бойові підрозділи, які зараз виконують свій обов’язок по захисту Батьківщини, потребують доукомплектування", – зазначив депутат.

Він запевнив, що на фронт потрапляють не всі мобілізовані, адже дефіцит є й у тилу. "У нас не вистачає водіїв, електриків, у нас не вистачає фінансистів – тих людей, які працюють з грошима в бригадах. Ми не можемо сказати, що усі, кого мобілізують, вони відправляються на лінію фронту, в окопи. На мій погляд, до 10-15% військовослужбовців, які зі зброєю в руках виконують свій бойових обов’язок", – сказав народний депутат України.

Поблизу Краматорська 22-річний оператор дронів наводив російську артилерію на своїх побратимів

вівторок, 15 жовтень 2024, 13:40

На Донеччині 22-річний оператор безпілотних систем однієї з бойових бригад, за даними слідства, передавав російській ФСБ координати інших підрозділів ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передають Патріоти України. Спецслужби зазначають, що затримали...

Готують новий наступ? У Маріуполі зафіксували велике перекидання окупантів на фронт (відео)

вівторок, 15 жовтень 2024, 13:00

Велике перекидання живої сили відбулося через Маріуполь 13 жовтня. Вантажівки рухались двома колонами на Времівський напрямок, передають Патріоти України з посиланням на Telegram радника мера Маріуполя Петра Андрющенка. "Знову понад 20 вантажівок орган...