"Цифровий концтабір": Фейгін розповів, як РФ створює нескінченний військовий резерв

Влада країни-агресорки Росії отримала новий інструмент тиску на громадян. Відтепер усі повнолітні росіяни мають бути зареєстровані в системі "Держпослуги" (аналог української "Дії"), куди приходитимуть повістки. Про це в інтерв'ю "Главреду" розповів російський опозиційний політик та правозахисник Марк Фейгін, передають Патріоти України.

"Зараз влада РФ отримала інструмент додаткового тиску – ти можеш намагатися втекти, але куди ти втечеш, якщо тебе внесуть до усіх баз і ти потенційно ризикуєш втратити навіть доступ до медичних послуг? Тобто вони отримали механізми позасудового тиску на потенційних ухильників. Плюс, кажучи про "Держпослуги", людина може бути в комі, а їй прийде повістка і вона не з'явився", - розповів Фейгін.

За його словами, це той порядок, який не передбачає жодних виправдань і об'єктивних причин для ігнорування порядку.

"Ти просто зобов'язаний з'явитися і все, без варіантів. Так що по суті створюється система цифрового концтабору, тому що тепер, хочеш ти того чи ні, всім, хто досяг повноліття, потрібно мати аккаунт на "Держпослугах", видалити який можна тільки за явки особисто. Це буде в обов'язковому порядку, і вміє людина користуватися смартфоном чи ні, вже нікого не хвилює. Все це – заходи для подальшого закручування гайок, позбавлення конституційних свобод. Повертаючись до головної причини, то, звичайно, без цих заходів ухилянтів серед росіян було б більше. І тепер РФ латає дірки, щоб мати нескінченний резерв", - зазначив російський опозиціонер.

Зросла кількість жертв російського обстрілу бази відпочинку біля Харкова (відео)

неділя, 19 травень 2024, 18:15

До шести зросла кількість загиблих унаслідок удару російських окупантів 19 травня по базі відпочинку в Малоданилівській територіальній громаді біля Харкова. Про це поінформувала в Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Ран...

Поперлись нагло, на авось: На Покровському напрямку ворог вирішив раптовим броньованим ударом пробити українську оборону (відео)

неділя, 19 травень 2024, 18:05

Російська окупаційна армія не припиняє атакувати на Покровському напрямку для захоплення нових територій. Ворог активно застосовує піхоту та бронетехніку. У свою чергу українські захисники завдають ворогові втрат і зривають спроби прорвати оборону, інф...