Цифри колосальні: Британська розвідка назвала причину зростання втрат у російській армії


Російська армія в серпні втрачала вбитими та пораненими понад 1 тисячу людей на день. Це пов'язано тиском на Покровському напрямку та настанням ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

Як зазначається у зведенні, згідно зі звітом Генерального штабу України, середньодобові втрати Росії (убиті та поранені) в Україні збільшилися у серпні 2024 року до 1187 осіб на день. З початку війни втрати Росії сягнули 610 тисяч.

"Збільшення втрат у серпні 2024 року майже напевно пов'язане з операцією України під Курськом і тиском, що триває на Покровському напрямку. Росія продовжує покладатися на масу, щоб компенсувати брак особового складу і можливостей з оснащення", - йдеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, тиск Росії на всій лінії фронту продовжиться протягом наступного місяця. Однак обмежені можливості продовжать стримувати її здатність використовувати будь-які тактичні успіхи для ширших оперативних досягнень.

"Рівень втрат Росії, ймовірно, продовжить у середньому перевищувати 1000 осіб на день протягом вересня 2024 року, оскільки Росія продовжує операції на широкому фронті від Курська на півночі до Роботиного на півдні", - зазначають у Міноборони Британії.

"МЗС системно втрачало суб'єктність і міністр Кулеба на це погоджувався", - Іванна Климпуш-Цинцадзе

четвер, 5 вересень 2024, 20:02

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС народна депутатка Іванна Климпуш-Цинцадзе, коментуючи звільнення очільника МЗС Дмитра Кулеби, заявила, що міністр погоджувався на втрату суб'єктності МЗС, передають Патріоти України. Климпуш-Цинцадзе за...

Путін запрошував, але...: Президент Сербії відмовився їхати на саміт до РФ

четвер, 5 вересень 2024, 19:14

Президент Сербії Александар Вучич оголосив, що не братиме участі у саміті БРІКС в Росії наступного місяця, хоча й отримав запрошення від російського диктатора Володимира Путіна. Про це у четвер, 5 вересня, повідомило "Радіо Свобода", передають Патріоти...