Цим шансом ефективно скористаються: У ГУР спрогнозували наслідки смерті Кадирова для Чечні та режиму Путіна

В українській розвідці вважають, що смерть воєнного злочинця, глави Чечні Рамзана Кадирова, який нібито перебуває у тяжкому стані у лікарні, позначиться на режимі російського диктатора Володимира Путіна. Крім того, це може стати шансом для борців за незалежність Чечні, передають Патріоти України.

Про це сказав Андрій Юсов, представник Головного управління розвідки Міноборони України, в ефірі телемарафону 20 вересня. Станом на сьогодні, як він заявив, немає інформації, яка могла б підтвердити, що Кадиров помер.

Ймовірно, голова Чечні живий. Однак стан його здоров'я не покращився – він все ще "важкий".

Як сказав Юсов, навіть погіршення стану Кадирова, не кажучи вже про смерть, впливає на політичні процеси навколо його режиму в Чечні, а також навколо системи безпеки глави Кремля Путіна.

Для російського диктатора ситуація з одним із найголовніших його союзників є черговим викликом. Кадиров, як пояснив представник ГУР, для Путіна означає "хоч репресивний та терористичний, але спокій" на території Чечні.

Для путінського режиму смерть може стати серйозним ударом. Йдеться насамперед про майбутню битву за перерозподіл потоків і різних тіньових сфер впливу, у тому числі корупційних, у Чечні.

"Режим Кадирова глибоко дотаційний. Це все кошти з бюджету Росії і не тільки. У тому числі ряд бізнесів у РФ і на тимчасово окупованих територіях. За цю "спадщину" вже починається боротьба", – пояснив Юсов.

Крім того, якщо смерть злочинця все ж таки настане, то для борців за незалежність Ічкерії та інших поневолених народів Кавказу це стане шансом на незалежність. Юсов переконаний: цим шансом ефективно скористаються.

Як відомо, вже кілька місяців ходять чутки про тяжку хворобу Кадирова. Ще в березні 2023 року газета Bild, з посиланням на колишнього віцепрем'єра Чечні Ахмада Закаєва, заявила, що у Кадирова серйозна хвороба нирок – і він привіз до Чечні лікаря з ОАЕ.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...