Цинізм диктатора прямим текстом: У Лукашенка натякнули, що не дотримуватимуться прав людини, поки ЄС не дасть грошей

Крім того, Білорусь вирішила, що розширить відповідний список санкцій щодо ЄС і Канади.

У Білорусі придумали, чим відповісти на санкції Євросоюзу. Як повідомляє Belta, країна має намір закрити ряд проектів з ЄС. Про це глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив після наради у Олександра Лукашенка, передають Патріоти України.

Так, Білорусь має намір призупинити діалог з ЄС щодо прав людини. Також знижений статус співпраці з ініціативою «Східне партнерство»: переговори будуть проводитися виключно на рівні експертів. Крім того, Білорусь вирішила, що розширить відповідний список санкцій щодо ЄС і Канади. Оцінити зміни немає можливості - публікувати останній варіант списку в Мінську відмовилися. «Реакція буде дуже чутливою для наших європейських партнерів», - загрожує Євросоюзу МЗС Білорусі.
У Білорусі чекають, поки Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк розморозять співпрацю. До тих пір Мінськ має намір залишити в силі обмеження для Європи. У МЗС Білорусі вважають, що не пов'язані ніякими зобов'язаннями з європейською бюрократією. «Не потрібно намагатися виміряти нас іншим аршином», - кажуть в міністерстві і одночасно застерігають Європу від «заняття радикальним місіонерством».

Своїх "кадрів" бракує? Росіяни вербують білоруську молодь до збирання БПЛА, - ЦНС

вівторок, 30 квітень 2024, 6:30

Російські окупанти продовжують використовувати Білорусь для ведення війни проти України. Зокрема, тепер білорусів намагаються залучити до збирання безпілотних літальних апаратів. Такі спроби загарбників було помічено в Білоруському національному техніч...

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...