Цинізм, якого не приховати: Половина Європи торгує з РФ та Білоруссю, санкції не повинні бути фіктивними, - Туск

Санкції ЄС проти Росії не повинні бути фіктивними. Половина Європи продовжує торгувати з Росією та Білоруссю, передають Патріоти України з посиланням на прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска в інтерв'ю TVN 24.

"Пів Європи досі торгує з Росією та Білоруссю, багато компаній, у тому числі й у Польщі, успішно обходять санкції. Тому що чомусь ніхто не зацікавлений у тому, щоб їх (санкції, - ред.) дотримуватись дійсно суворо", - заявив він.

Туск також нагадав про заморожені російські активи, яких, на його думку, вистачило б для забезпечення перемоги України і війні.

На запитання, чому їх не можна використати, прем’єр-міністр Польщі сказав: "тому що в тих столицях, де ми чуємо гучні проукраїнські слова, коли доходить до справи, наприклад, коли ми говоримо: давайте заберемо ці російські активи, давайте передамо їх в руки України, виявляється, є якісь проблеми".

Ставлення Польщі до війни

Польща була однією з перших європейських країн, які підтримали Україну на початку повномасштабного вторгнення. Варшава надала військову, фінансову та гуманітарну допомогу, підтримала санкції ЄС проти Росії, а також прийняла тисячі біженців.

Проте з кінця минулого року між Польщею та Україною виникло загострення, а польські фермери та перевізники почали блокувати кордон.

У лютому протести на польсько-українському кордоні посилилися. Пункти пропуску блокують фермери, вони також декілька разів висипали українське зерно.

Нещодавно прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про те, що нібито ведуться переговори про тимчасове закриття кордону для обміну товарами. Натомість в Україні кажуть, що не ведуть таких переговорів.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...