Цинізм окупантів не знає меж: У Маріуполі запровадили штрафи, щоб змусити мешканців безкоштовно працювати, - радник мера

У захопленому російськими військами Маріуполі окупаційна адміністрація запровадила примусові роботи у якості штрафу за викидання сміття. Аналогічне покарання передбачене за приготування їжі на дровах. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що таким чином окупанти намагаються навести лад у зруйнованому ними ж місті. "Нова вигадка окупантів задля трудової мобілізації – примусові роботи як штраф. Попри відсутність суттєвого прогресу в прибиранні сміття з вулиць та дворів, за викидання сміття на імпровізоване сміттєзвалище – виховні роботи від 14 до 30 днів. Навіть не треба встановлювати факт "проступку". Буквально загрібають працездатних по дворах, де є груди мусору. Тобто – скрізь", – написав Андрющенко.

Він додав, що за вирубку дерев на дрова для приготування їжі передбачене те ж саме покарання. "Якщо тебе побачили з сокирою, пилою або просто в'язанкою дров – щастя мести вулиці гарантовано. Так забезпечується масовість робіт. Безкоштовна робоча сила завжди поруч. Взагалі заходи з часів Радянського Союзу залишились незмінними. Така вона – спадкоємність історії Росії", – зауважив радник українського мера Маріуполя.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...