Цинізму недоімперії зла меж немає: Росія подала на Україну в Гаагу за нібито знищення Каховської ГЕС

Росія звернулася до Міжнародного кримінального суду і Міжнародного суду ООН зі звинуваченнями проти України в нібито руйнуванні Каховської ГЕС "масованими артилерійськими обстрілами". Про це повідомляє Російська служба BBC News.

Окупанти, які захопили Каховську ГЕС на самому початку повномасштабного вторгнення, заявили, що Україна нібито перед обстрілом максимально підняла рівень води у водосховищі.

Пряма мова російського дипломата Олександра Шульгіна в МКС: "Київський режим не тільки завдав масованих артилерійських ударів по греблі в ніч на 6 червня, а й навмисно підняв рівень води в Каховському водосховищі до критичної позначки".

Україна 6 червня також звернулася до МКС через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Дослівно ОГП: "Генеральний прокурор Андрій Костін поінформував прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана про підрив дамби Каховської ГЕС російськими окупаційними військами. Також генпрокурор підписав і направив документ, у якому українська сторона надає Офісу прокурора МКС усю необхідну інформацію".

Костін назвав російську атаку на Каховську ГЕС − воєнним злочином і додав, що зробить усе, аби притягнути винних до відповідальності.

"Наше життя і серце вщент": Внаслідок атаки на Харків 4 травня зруйнований м’ясокомбінат

неділя, 5 травень 2024, 22:13

Внаслідок російського удару по Харкову 4 травня був зруйнований м’ясокомбінат М’ясний. На його сторінці в Instagram опубліковане відео пожежі та руйнувань з коментарем «наше життя і серце вщент», передають Патріоти України.

Внесений у базу РФ як "терорист-смертник": Помічник Джемілєва розповів про своє затримання в аеропорту Кишинева

неділя, 5 травень 2024, 21:58

Кримський татарин Ерол Велієв, якого 4 травня затримували в аеропорту Кишинева під час його повернення до України. Про це розповів QIRIM.Media подробиці інциденту в Молдові, передають Патріоти України. За словами Велієва, після прибуття в аеропорт він ...