"Циркон", "Онікс", "Калібр" та Х-69: Які запаси ракет є у Росії та що відомо про динаміку їхнього виробництва

У Росії в запасі є десятки гіперзвукових "Цирконів" та керованих Х-69, а також сотні крилатих "Оніксів" і "Калібрів". Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, скільки орієнтовно ракет залишилось у країни-агресорки. Про це йдеться у відповіді ГУР на запит видання АрміяInform. У розвідці також повідомили, з яким темпом ворог виробляє ці ракети, передають Патріоти України.

Так, станом на кінець квітня 2024 року на озброєнні збройних сил Російської Федерації перебуває близько 40 одиниць гіперзвукових протикорабельних ракет 3М22 "Циркон". При цьому темпи виробництва цих ракет – до 10 одиниць на місяць.

Керованих авіаційних ракет Х-69 у Росії в запасах є 45 одиниць. Їх ворог виробляє по 1-3 одиниці на місяць. Що стосується крилатих ракет, то запаси окупантів цих снарядів значно більші, а темпи виробництва швидші.Зокрема крилатих ракет 3M55/3М55М "Онікс"/"Онікс-М" у Росії є 400 одиниць. Темпи виробництва – до 10 одиниць на місяць. Крилатих ракет 3М-14 "Калібр" у ворога 270 одиниць. Їх Росія виробляє по 30-40 одиниць на місяць.

Організовувала псевдореферендум та агітувала за росіян: СБУ затримала мешканку Херсонщини (фото)

п’ятниця, 17 травень 2024, 23:28

Служба безпеки України затримала організаторку псевдореферендуму в Херсонській області, яка агітувала українців підтримати приєднання регіону до Росії. Про це повідомляє СБУ, передають Патріоти України. Фігуранткою є місцева мешканка тоді захопленого Б...

Міністр цифрової трансформації пояснив підстави для бронювання ІТ-фахівців Favbet Tech і Glovo

п’ятниця, 17 травень 2024, 22:51

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, чому фахівці технологічних та інноваційних бізнесів, важливих для економіки підприємств мають бути заброньовані, передають Патріоти України. «Фахівці технологічних та інноваційних бізнесів, важлив...