Туди увійдуть системи ППО і не тільки: Швеція надасть новий великий пакет допомоги для ЗСУ

Дев’ятий пакет підтримки Швецією України передбачає надання систем протиповітряної оборони та амуніції для військових. Про це сьогодні на спільному брифінгу з міністром України Олексієм Резніковим, який пройшов у Медіацентрі Україна - Одеса, повідомив міністр оборони Швеції Пол Йонсон, передають Патріоти України.

Він зазначив, що Україна є пріоритетом для Швеції, і вона буде підтримувати Україну і надалі. За його словами, уряд Швеції затвердив дев’ятий пакет підтримки України, який на 50% більшій, ніж восьмий пакет. "Це пов’язано з тим, що ми спостерігаємо ескалацію з боку Росії... В цьому пакеті ми надаємо ППО", - сказав міністр оборони Швеції.

За його словами, також шведські партнери нададуть комплектуючі для іншого виду ППО та зимову амуніцію для українських військових. Йонсон додав, що Швеція не просто підтримує Україну, а інвестує у "нашу загальну безпеку", так як Росія постійно порушує права людей, зокрема, атакуючи цивільні об’єкти - лікарні, університети, школи. Йонсон пояснив, що сьогодні побачив наслідки цих атак у Миколаєві, який відвідав разом з Резніковим.

"З 1 січня ми будемо головувати в Раді Європи та для нас буде дуже важливим завданням захищати інтереси України", - сказав міністр оборони Швеції.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...