Турчинов, Аваков, Гриценко, Муженко та інші українські діячі включені Слідкомом РФ до списку особливо розшукуваних "терористів"

Слідчий комітет хоче притягнути до кримінальної відповідальності низку українських чиновників та військовослужбовців за "вбивства мирних громадян "Донецької та Луганської народних республік". Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ, зазначають Патріоти України.

Так, російський Слідком звинувачує в "застосуванні заборонених засобів та методів ведення війни" 85 осіб із числа військовослужбовців ЗСУ та інших силових структур України.

Серед них ексзаступник, а нині радник глави МВС, Антон Геращенко, ексміністр оборони Анатолій Гриценко, які "публічно закликали до здійснення терористичної діяльності".

Колишній Міністр оборони України Валерій Гелетей та колишній начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко також фігурують у списку Слідкому РФ.

"Російським слідством також залучаються колишні Міністр внутрішніх справ України Аваков та губернатор Дніпропетровської області Коломойський, голова Верховної Ради Турчинов", - йдеться в повідомленні.

"Слідством встановлено, що у грудні 2013 року на території України громадяни цієї країни Ярош, Тарасенко, Стемпіцький, Воронов створили та очолили екстремістську організацію "Правий сектор", діяльність якої заборонена на території Росії. Отримано незаперечні докази скоєння членами цієї організації та націоналістичного батальйону "Азов" жорстоких злочинів щодо мирних громадян Донбасу", - зазначили окупанти.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...