​Туреччина близька до геополітичного прориву: Ердоган пропонує талібам "лівійську модель" співпраці. Китай та його московський сателіт можуть залишитись у програші

Для подолання політичної ізоляції «турецький гамбіт» талібам видається найбільш привабливим. Ісламістам прийнятніше мати справу з єдиновірцями, ніж з «невірними собаками» Путіна (окупантів СРСР тут добре пам’ятають), чи Китаєм, котрий поглинає «друзів»

Анкара допускає співпрацю з радикальним рухом "Талібан", який захопив владу в Афганістані. Можливе підписання угоди по "лівійської моделі". З такою заявою в неділю, 29 серпня, виступив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляють Патріоти України з посиланням на Gazeteduvar.

За словами турецького лідера, необхідно знайти "гідного партнера" для переговорів, результатом яких може стати угода про співпрацю.

Варто відзначити, що під "лівійської моделлю" мається на увазі меморандум, укладений між Туреччиною і лівійським урядом національної злагоди в листопаді 2019 року. Документ стосується широкого спектра військово-політичного та військово-технічного співробітництва між Анкарою і лівійським урядом. Зокрема, Туреччина зобов'язується сприяти у формуванні лівійських сил швидкого реагування в армії, розвідці і морському патрулюванні.

Напередодні ЗМІ з посиланням на представників "Талібану" повідомили про згоду Туреччини надати допомогу в управлінні аеропортом в Кабулі. Зокрема, видання The Middle East Eye повідомило, що турецька сторона і таліби близькі до підписання відповідної угоди. На поточний момент вже досягнута попередня домовленість. В рамках угоди Анкара визнає "Талібан" офіційною владою в Афганістані.

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...