"Туреччина дуже хоче посадити за стіл переговорів Зеленського і Путіна": Політолог розповів, які на це є причини

Ніхто так у світі не зацікавлений у перемовинах України та Росії, як Туреччина. У президента Ердогана на це можуть бути свої причини. Про це сказав політолог Микола Давидюк в ефірі 24 каналу. Він назвав головні із них, передають Патріоти України.

За його словами, є 3 основні позиції:

  1. Туреччина історично завжди була перемовником;
  2. статус перемовника дає змогу торгувати з обома сторонами на дуже вигідних позиціях;
  3. "кристалізація" образу лідерства самого Ердогана.

Як він пояснив останній пункт – для турецького президента завжди було важливо показати, що він може мирити ворогів та садити їх за один стіл. "Тим самим демонструючи себе таким регіональним лідером, політиком, який може показувати певну силу. Для нього це хороша позиція електорально", – сказав політолог.

Зустріч президентів та Туреччина

Туреччина уважно стежить за подіями в українських містах. У тамтешньому міністерстві оборони сподіваються, що зустріч президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна відбудеться найближчими днями.

Джерело: 24 канал

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...