Туреччина не пропустила: Російські військові кораблі, які 9 місяців чекали заходу в Чорне море через Босфор і Дарданелли, повертаються в РФ

Російські військові кораблі, які 9 місяців чекали на захід у Чорне море через протоки Босфор і Дарданелли, щоб атакувати Україну, повертаються до РФ. Ракетні крейсери були зафіксовані в Сінгапурській протоці в неділю, 6 листопада. Про це повідомляє BlackSeaNews, передають Патріоти України.

На трубах було нанесено пропагандистські символи Z та V. Видання також наводить думку щодо цього керівника Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головного редактора порталу BlackSeaNews Андрія Клименка.

"Бачите букви Z і V на трубах? – це як у старому анекдоті: "Не знадобилося"... І все через Туреччину з її протоками. А чекали 9 місяців.... Втомилися, ремонтуватися було ніде, екіпажі здичавіли... Ракетний крейсер Тихоокеанського флоту РФ Varyag (011), великий протичовновий корабель Admiral Tributs (564) сьогодні 06.11.2022 у Сінгапурській протоці на шляху до місця базування Владивосток із Середземного моря берега)", – заявив Клименко.

Кораблі почали повертатися через заборону Туреччиною на проходження ними через протоки Дарданелли та Босфор. Крім того, Туреччина закрила повітряний простір для російських військових та цивільних літаків, які прямують до Сирії. Так ескадра РФ у Середземному морі виявилася "законсервованою".

Ба більше, неможливість ремонту та обслуговування кораблів РФ у європейських портах країн Середземного моря змусить їх повертатися додому.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...