Туреччина не пустить підкріплення з-за Босфору: У ВМСУ розповіли, скільки великих десантних кораблів залишилося у Чорноморському флоті ВМС РФ

Від початку повномасштабної війни Україні вдалося знищити чотири великі десантні кораблі Чорноморського флоту РФ, а на ходу в окупантів залишились 5 ВДК. Про це в коментарі РБК-Україна розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Якщо брати великі десантні кораблі, то їх в строю залишається 5 одиниць з 13, які були в них на початку повномасштабного вторгнення", - сказав виданню Плетенчук.

За його словами, чотири з цієї кількості було знищено, ще 4 перебували в ремонті, серед яких "Азов" і "Ямал".

"Ямал" закінчив вже ремонт і мав вже виходити на випробування - отримав пошкодження - повертається в ремонт. "Азов" отримав пошкодження і залишається в ремонті. Тепер можна ще сюди додати "Костянтина Ольшанського". Тобто загалом було 14. П'ять залишається в строю станом на зараз. І п'ять фактично перебувають в ремонті разом із "Костянтином Ольшанським", - пояснив Плетенчук.

Що стосується решти кораблів, то загалом у Криму росіяни ремонтують 15 пошкоджених суден. На думку речника ВМС, можна сказати, що третина корабельного складу Чорноморського флоту РФ фактично виведена з ладу або знищена.

"На жаль, якщо брати якісні показники, залишається в строю найнебезпечніші зразки озброєння - це носії крилатих ракет "Калібр". Серед яких є підводні й надводні човни, - зауважив Плетенчук.

Він нагадав, що такого типу кораблів знищено Україною два: підводний човен "Ростов-на-Дону" і малий ракетний корабель "Аскольд".

"Тому в принципі їх десяток в середньому. Тому що ця цифра коливається залежно від боєготовності, залишається в строю. Проте вони мають проблеми з логістикою. І, як бачите, протягом тривалого часу вони не застосовуються", - підсумував Плетенчук.


Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...

Оце так: У США визнали, що новітні ракети, які отримала Україна, не виправдали себе

субота, 27 квітень 2024, 10:52

У Сполучених Штатах Америки визнали, що новітні ракети, які вони передали Україні, не виправдали себе в умовах нашої війни. Ймовірно, йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB, передають Патріоти України. . Про це під час безпекового фору...