Туреччина оприлюднила свіжі дані про втрати Асада і його союзників у Сирії

З Асадом і Путіним більше не будуть церемонитися...

Два літаки Су-24, 8 вертольотів, один безпілотник, 6 зенітних систем (в т.ч. С-300), 135 танків, 19 бронетранспортерів, 72 одиниці різних артилерійських знарядь, 2 557 чоловік особового складу сирійських урядових військ і "іхтамнетов" з РФ, два військових заводу, дев'ять складів, два військові аеродроми. Такі втрати режиму диктатора Сирії Башара Асада і росіян, що його підтримують, тільки за перші два дні проведення Туреччиною операції "Весняний щит", передають Патріоти України.

Вона була розпочата після невиконання режимом Асада вимог Туреччини відвести війська за лінію розмежування, обумовлену в торішніх сочинських угодах. І, схоже, Асада і його "союзників" чекають нові втрати, так як сьогодні, 2 березня, операція "Весняний щит" стартувала вже на офіційному рівні.

"Турецький журналіст Омер Челік заявляє про офіційний старт турецької операції # ВеснянийЩит в сирійській провінції #Ідліб в зв'язку із закінченням терміну ультиматуму, відведеного Туреччиною Сирії на виведення військ за лінію Сочинських домовленостей", - йдеться в повідомленні телеграм-каналу "Рибар". До слова сказати, представники сирійської опозиції розповіли, що під час одного з боїв солдати армії Асада і російські "іхтамнети" настільки "відважно і хоробро" відступили зі своїх позицій, що кинули протитанкові керовані ракетні установки (ПТУРи), які опозиціонери, природно, захопили в якості трофеїв і мають намір використовувати при захисті контрольованих повстанцями населених пунктів.

Протитанкові ракети, які повстанці показали на відео опублікованому телеграм-каналом "Український Діалог" - це, швидше за все, російські ПТУР "Корнет", таких установок на відео помітно три. До речі, протитанкові ракети, які показали повстанці, - один з найдорожчих з вироблених в РФ видів озброєння. Втім, ПТУРи дешевими не бувають в принципі. Наприклад, знамениті американські установки Javelin коштують близько 200 тис. дол. за одиницю. Російські ПТУР, звичайно, дешевше, але все одно коштують чималих грошей. І на підставі цього напрошується висновок про те, наскільки затратна для РФ "сирійська авантюра".

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...