Туреччина перемістилася на 3 метри в бік Аравійського півострова: Італійський експерт розповів про наслідки землетрусів

Президент Національного інституту геофізики та вулканології Італії (INGV) Карло Дольоні, оцінив ситуацію, яка виникла після руйнівних землетрусів у Туреччині. В інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera науковець звернув увагу на потужність підземних поштовхів, передають Патріоти України.

За його словами, відбувся дуже потужний землетрус, який спершу навіть змусив оголосити в Італії попередження про цунамі.

“Те, що ми називаємо Аравійською плитою, перемістилося приблизно на три метри в напрямку з північного сходу на південний захід відносно Анатолійської плити”, - заявив він. Загальна протяжність розлому, за словами Карло Дольоні, склала щонайменше 150 кілометрів.

Він пояснив, що площина розлому дуже нахилена, а горизонтальне зміщення відбувалося з обох його сторін. Тобто дві тектонічні плити рухалися одна відносно одної. Як відомо, більша частина Туреччини розташована на Анатолійській плиті, але південний захід Туреччини переходить на Аравійську плиту поряд із Сирією.


Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...