Туреччина випробувала новий ударний БПЛА Anka III з реактивним двигуном (відео)

БПЛА Anka III

Турецький ударний безпілотник з реактивним двигуном Anka III здійснив свій перший політ. Про це у четвер, 28 грудня, повідомив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у соцмережі.

"Наш безпілотний військовий літак Anka III, розроблений TAI, сьогодні успішно виконав свій перший політ", – йдеться у повідомленні Ердогана.

Ердоган також висловив сподівання, що турецькі літаки своїми передовими технологіями, конструкцією та характеристиками зроблять вагомий внесок у захист Туреччини.

Anka III - перший турецький безхвостовий БпЛА з турбовентиляторним двигуном. Він має конструкцію "літаючого крила" та може розвивати максимальну швидкість 787 км/год. Його крейсерська швидкість 463 км/год. Автономність польоту 10 год. Anka III має підняти можливості безпілотних літальних апаратів Туреччини на новий рівень. Безпілотник Anka III призначений для знищення наземних цілей, зокрема придушення засобів ППО.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...