Туреччина виставила "рахунок" за деблокаду Чорного моря - хочуть зерно з великою знижкою

Туреччина збирається купувати українське зерно, яке поки що заблоковане в портах, зі знижкою 25%. Такі поступки можуть стати своєрідною "платою" за те, що Стамбул сприятиме деблокаді Чорного моря, де зараз не можуть ходити судна через агресивні дії Росії. Про це заявив міністр сільського та лісового господарства Туреччини Вахіт Кірішчі, пише Yeni Safak, передають Патріоти України.

Він також повідомив, що вже цього тижня у Стамбулі відбудуться переговори за участю України, Росії та ООН щодо зернових коридорів у Чорному морі.

"Є домовленості з Україною про закупівлю зерна з 25% знижкою... Проте вони стикаються з дилемою у питаннях безпечного експорту продукції і хочуть, щоб Туреччина виступила арбітром у цьому процесі. І Росія, і Україна нам довіряють", – сказав Кірішчі.

Він уточнив, що знижка почне діяти, коли буде організовано безпечний експорт зерна з порту Одеси морем. Для цього порт та прилеглі води мають бути розміновані. За словами міністра, Туреччина в цій ситуації стане гарантом того, що флот РФ не атакуватиме судна із зерном. "Як Туреччина, ми говоримо Україні: "Ви зможете вивезти продукти, Росія не нападе на вас, коли відкриється коридор"... Ми намагаємось бути мостом між двома країнами", – заявив Кірішчі.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...