Туреччина зробила "стрибок" у розбудові ударних безпілотних ВПС: Перший серійний Akinci здійснив перший політ

Максимальна злітна маса Akinci складає 4500 кг, в той час як у знаменитого Bayraktar TB2 - лише 650 кг, а корисне навантаження - 1350 кг, проти 55 кг у Bayraktar TB2

Перший серійний безпілотний літальний апарат турецького виробництва Akinci здійснив перший політ, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужба компанії Baykar Defense.

AKINCI S-1 успішно пройшов свої перші льотні випробування 19 травня 2021 року приурочені 102-й річниці початку визвольної війни Туреччини.

У березні 2021 року було заявлено, що розпочались наземні випробування першого серійного зразка безпілотника S-1.

Тоді анонсувалось, що по завершенню всіх необхідних наземних тестувань, літальний апарат відправлять до аеропорту Чорлу для початку льотних випробувань.

Розроблений Baykar Defense стратегічний безпілотний літальний апарат Akinci мають прийняти на озброєння турецької армії до кінця цього року.

Турецький важкий безпілотник Akinci, який оснащений українськими двигунами АІ-450, здійснив перший політ у грудні 2019 року та після того розпочались випробувальні польоти його прототипів за різними програмами.

Монтаж українських силових установок АІ-450 на першому зразку безпілотного літального апарату Akıncı було завершено наприкінці серпня, тоді ж у Туреччині провели перші їх пуски.

БПЛА Akinci під час перших наземних випробувань

У вересні 2019-го року до Туреччини вже було відправлено другу партію двигунів, у кількості двох одиниць, для цих БПЛА.

Демонстрація прототипу безпілотника Akinci відбулася у 2018-у році, як заявляється він зможе здійснювати політ на висоті 12 200 метрів та нести до 900 кг озброєння на зовнішніх підвіска та до 450 км у внутрішніх відсіках фюзеляжу.

Розмах крил БПЛА Akinci складає 20 метрів, максимальна злітна вага – 4500 кг. Очікуваний час польоту – до 24 годин. Серед номенклатури озброєння Akinci – керовані ракети та бомби, системи радіоелектроної розвідки та боротьби.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...