Туреччині зробили цікаву пропозицію, щоб не була проти: Швеція може вступити до НАТО найближчими тижнями, - Блінкен

Вступ Швеції до НАТО буде завершено "найближчими тижнями". Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, передають Патріоти України із посиланням на CNN.

"Ми не сумніваємося, що це може бути, і це повинно бути, і ми очікуємо, що це буде", — заявив Блінкен на прес-конференції в Швеції.

Видання зазначає, що в понеділок президент США Джо Байден розмовляв з переобраним президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і обговорив можливість продажу Анкарі нових американських винищувачів в обмін на відмову Туреччини від блокування членства Швеції в НАТО.

Однак Блінкен заявив, що Білий дім розглядає ці два питання окремо одне від одного. "З нашої точки зору, ми вважаємо, що обидва повинні просуватися вперед і повинні просуватися вперед якомога швидше — тобто приєднання Швеції — і ми будемо просуватися вперед по пакету F-16", — сказав Блінкен.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...