Турецькі корабели розповіли, коли спущений на воду корвет "Гетьман Іван Виговський" вийде в своє перше плавання

Корвет "Гетьман Іван Виговський", що будується в Туреччині для ВМС України та був урочисто спущений на воду 1 серпня, здійснить своє перше плавання у 2026 році. Про це на церемонії з нагоди спуску на воду корвета "Гетьман Іван Виговський" сказав Озгюр Гюлерюз, генеральний директор турецької суднобудівної компанії STM, яка будує корвети для ВМС України, повідомляють Патріоти України.

Передача військового корабля Україні запланована на перший квартал 2027 року.

"Будівництво другого корабля в рамках нашого проєкту почалося в 2022 році. Цей корабель здійснить своє перше плавання в 2026 році. Другий корабель буде переданий ВМС України в першому кварталі 2027 року", - сказав Гюлерюз.

За його словами, Туреччина в суднобудуванні досягла рівня як забезпечення потреб власних збройних сил, так і допомоги дружнім країнам, зокрема у передачі досвіду та технологій.

"Ми пишаємося тим, що виробляємо сучасні корвети для України, стратегічного партнера нашої країни… Хотів би наголосити, що ми завжди з Україною, яка переживає складний процес як держава, ми продовжуватимемо нашу роботу щодо зміцнення українського флоту", - наголосив Гюлерюз.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...