Турецький ударний БПЛА Akinci вперше вразив ціль на дистанції 30 км (відео)

Турецький безпілотник AKINCI вперше відстрілявся високоточними боєприпасами KGK-SIHA-82 на відстані 30 км. Про це повідомляє TurDefense, передають Патріоти України.

Ударний безпілотник завершив важливий етап інтеграції боєприпасів Tubitak-SAGE, вразивши ціль снарядом на дистанції з 30 км. БПЛА вилетів із турецького Чорлу до акваторії Чорного моря.

Там 340-кілограмова бомба KGK-SIHA-82 успішно вразила ціль з дистанції 30 км. Електрооптична камера Akinci та наземні антени підтвердили ураження цілі. Заявляється, що надалі безпілотник зможе вражати цілі, перебуваючи за 55 км від неї.

Зазначимо, що безпілотники Akinci встановлюють українські двигуни від "Мотор Січ" Аі-450. Основні характеристики БПЛА:

  • Максимальна висота — 12,2 км
  • Максимальна злітна вага — 4 500 кг
  • Тривалість польоту — 24 години
  • Максимальна швидкість — 360 км/год
  • Крейсерська швидкість — 240 км/год
  • Максимальне бойове навантаження — 1 350 кг.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...