Туск пояснив, до чого може призвести блокада кордону з Україною

Економічні проблеми, які наростають, зокрема ситуація на кордоні з польськими аграріями й перевізниками, може призвести до зростання антиукраїнських сентиментів у Польщі. Про це під час зустрічі в неділю з жителями міста Моронг Вармінсько-Мазурського воєводства (північний схід РП) заявив очільник польського уряду Дональд Туск, передають Патріоти України.

За словами польського прем’єра, рішення ЄС щодо України і реалізації Європейської зеленої угоди прямим чином шкодять інтересам тисяч аграріїв у Польщі та Європі. Він зауважив, що в Польщі це особливо відчутно через географічну близькість до України, відтак країна перебуває в особливій ситуації.

Туск нагадав, що питання обмеження напливу продуктів з України порушувалося ним під час нещодавньої розмови в Києві з Володимиром Зеленським.

"Те, що кілька сотень чи кілька тисяч людей в Україні хочуть заробити великі гроші, це не наша проблема. Ми хочемо допомогти Україні як державі та Україні як нації у збройному протистоянні з Росією. І точно ніщо не змінить нашої думки в цьому питанні. Але не може бути так, щоб через війну і через цю емпатію і відкритість до України хтось використовував війну як засіб нечесної або неадекватної конкуренції з нашими компаніями, з нашими працівниками, з нашими фермерами”, – підкреслив глава польського уряду.

Прем’єр також застеріг, що наростання економічного конфлікту може призвести до "раптової появи антиукраїнських сентиментів".

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...