"Тут арифметика проста": Полковник розповів, чому росіяни безжально кидають у бій "вагнерівців"

Росіяни, по всій видимості, не планують змінювати тактику, при якій їх генерали женуть на позиції ЗСУ "вагнерівців", не рахуючись з втратами. Про це в інтерв'ю "Главреду" розповів перший заступник командувача Української добровольчої армії, командир загону "Південь" УДА у складі 28-ї ОМБр полковник Сергій Ільницький ("Сокіл"), який воює зараз під Бахмутом, передають Патріоти України.

"Буду говорити про те, що я бачив на власні очі: першою хвилею там завжди йдуть ті, кого не шкода, кого не потрібно потім ховати, виплачувати допомогу матерям, тобто спочатку відправляють всякий непотріб, в тому числі "вагнерівців". І лише потім заходять кадрові військові", - сказав він.

Як каже Ільницький, російське командування намагається якомога сильніше заощадити на виплатах сім'ям убитих окупантів. "Когось забирають, але далеко не завжди. Тут арифметика проста: чим менше тіл вони привезуть додому, тим менше компенсацій їм доведеться виплачувати. А що стосується вагнерівців, то там взагалі не йдеться про виплати у разі загибелі", ‒ підсумував він.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....