“Тут багато залежить від факторів. Це не математика": Командир розповів, що насправді відбувається на Курщині

Командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Павло Розлач відверто розповів, що сьогодні відбувається на Курщині та чи дійсно росіяни почали контрнаступ. В ексклюзивному інтерв’ю ТСН він зазначив, що операція триває. На першому етапі українські військові стрімко просувалися, а далі перейшли до оборони, передають Патріоти України.

“І тримаємо цю ділянку захопленою. Ну і в деяких випадках покращуємо тактичне положення для поліпшення цієї оборони. Десь вирівнюємо, десь більш вигідні місця займаємо”, — розповів Розлач.

За його словами, російські війська дійсно почали активно пробувати витіснити ЗСУ і мають успіх на певних ділянках.

“Але не тьма і їх не багато. Вже два місяці минуло і “друга армія світу”, на їхню думку, вона не може справитись з нами і витіснити нас наразі”, — каже військовий.

Від початку Курської операції, за його словами, російська армія збільшила присутність на 30 тисяч осіб, щоб проводити контрнаступальну операцію. Втім цього угруповання не вистачає, щоб витіснити ЗСУ.

За словами Розлача, важко оцінити, яка ударна сила потрібна росіянам для цього.

“Тут багато залежить від факторів. Це не математика. Це раніше радянськими книжками міряли — співвідношення атакуючи, обороняючись. Є багато факторів від морально-психологічного духу, тому що колись я був свідком, як там порядка восьми людей погнали батальйон ТРО на надувних лодках. Залежить від стійкості оборони. Якщо всі будуть стійко стояти, то їм треба в рази більше”, — каже військовий.

"Намагається протискати нашу оборону": Згурець пояснив, чому ворог активізувався у Запорізькому напрямку

понеділок, 14 жовтень 2024, 12:30

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що від Вугледара у Запорізькому напрямку активізувалися бойові дії. Про це він розповів в етері Еспресо, Патріоти України. "Зараз є декілька напрямків, де ворог нама...

"Треба констатувати, що вони можуть мати саме такі накази": Мусієнко пояснив, чому окупанти все частіше страчують українських полонених

понеділок, 14 жовтень 2024, 12:28

На різних ділянках фронту є численні підтверджені випадки страти українських військовополонених російськими загарбниками. Це свідчить, що розстріли полонених навряд чи є ініціативою окремих росіян, а скоріш за все вони отримали від своїх командирів від...